Zamieszczone przez Deco
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Jak wczesniej wspomnialem we wczesniejszych postach zaczelismy uzywac nowego srodka do czyszczenia palstikow wewnatrz jeszcze nawet nei mam nazwy ale dzialanie extra , mam zamaiar wprowadzic go do sprzedazy w PL i teraz prosba czy znajdzie sie chetny do darmowych probek zeby przetestowac i opisac dzialanie na forum Oczywiscie probki gratis i najchetniej Skodlinki z jasnym plastikami
Probki powinny byc u Grubbera w nastepnym tygodniu.
Teraz wcisne znowu kilka fotos
Obiekt V40 Panama Gul
Czesc lakierowana i tzreba bylo doprowadzic reszte do normalnego stanu.Auto jesli chodzi o lakier ok malo rysek ale wyblaklo jakos.
Pierwsze zdjecie pokazuje roznice maska lakierowana
Reszta zdjec pokazuje tylni blotnik + slupek przed i po
Do masazu byla maszyna Flex zolta gabka+deox3
Wychodzi tak
Ostateczne wykonczenie bedzie jutro chyba woskiem DoDo Banana
Komentarz
-
-
Ja mam jasne plastiki na drzwiach - tylko że tam to jeszcze specjalnie nie ma co czyścić. A ten środek nabłyszcza czy matowy??? Zostawia tłuste ślady???AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
Dijkstra, musisz sam przetestowac a jak nie bedziesz zadowolony to zapraszam tu Kosmetyki Nielsen & SchollPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebba75O to sie zapowiada lepiej wiesz ale to nie z polki zymka czy swissa to dla ludu
P.S. Jak chcesz mogę przetestowac na 13 letnim Punto mojej żony. Samochód dla ludu i kosmetyk dla ludu
Nie no oczywiscię żartuję, jeśli miałbym testować to na O II.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DijkstraWitaycie... po przejrzeniu czesci Waszych wypowiedzi jestem lekko przerazony i mega skolowany. musialbymnerki sprzedac i rzucic prace by zadbac tak o samochod dostalem takie cus. ktos mi powie czy to jest cos warte?
Obrazek
Do ciemnego lakieru się sprawdza i fajnie go nabłyszcza.
Nie odniosę się do innych produktów jak np. Megsa bo dopiero zacząłem się nimi bawić.
Moim zdaniem kluczowe jest przygotowanie powierzchni.
Obecnie opony czyszczę środkiem Carrefoura, robiąc to jak należy, czyli myć, osuszyć, nałożyć, poczekać, zetrzeć, znowu nałożyć i trzyma się napewno 2 tygodnie.
Tak więc na razie skup się na właściwym przygotowaniu i będzie OK.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jarek_wawaZamieszczone przez DijkstraWitaycie... po przejrzeniu czesci Waszych wypowiedzi jestem lekko przerazony i mega skolowany. musialbymnerki sprzedac i rzucic prace by zadbac tak o samochod dostalem takie cus. ktos mi powie czy to jest cos warte?
Obrazek
Do ciemnego lakieru się sprawdza i fajnie go nabłyszcza.
Nie odniosę się do innych produktów jak np. Megsa bo dopiero zacząłem się nimi bawić.
Moim zdaniem kluczowe jest przygotowanie powierzchni.
Obecnie opony czyszczę środkiem Carrefoura, robiąc to jak należy, czyli myć, osuszyć, nałożyć, poczekać, zetrzeć, znowu nałożyć i trzyma się napewno 2 tygodnie.
Tak więc na razie skup się na właściwym przygotowaniu i będzie OK.
no wlasni emusze cos zrobic z lakierem, a dokladniej z jego brakiem... kupile ostatnio sciagaczke silikonowa do wody... po umyciu lanca ladne daje efekty...ale i nie myslac za wiele, rzeklbym wcale :/ zrobilem to samo po deszczu... jakos na mysl mi ni eprzyszlo ze samochod wartaloby splukac... jak mozecie sie domylic znalazlo sie tam troche piasku :/ mam rysy na drzwiach i masce. NIektore do bialosci. I tak sobie mysle ze najpierw trzeba cos z tym zrobic, a pozniej to woskowac... Potraktowac to papierem sciernym (np. 2000 lub 2500), lub jakas pasta scierna? bo malowani ekredka na dlugo nie styknie.
I jeszcze pytanko, ten srodek w czarnej butelce... co to jest i jak go stosowac? zna ktos niemiecki??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DijkstraPotraktowac to papierem sciernym (np. 2000 lub 2500), lub jakas pasta scierna? bo malowani ekredka na dlugo nie styknie.
I jeszcze pytanko, ten srodek w czarnej butelce... co to jest i jak go stosowac? zna ktos niemiecki??
Przejrzyj dokładnie ten temat, znajdziesz wszystko co potrzeba.
Najpierw spróbuj to co masz.
Kup dobry szampon ok 30zł + wosk 100 zł.
Umyj auto, nałóż tajemniczy "car balsam" i wosk i zobczysz czy efekt OK.
Jak nie to coś ala SwirlX, glinka, DC2, wosk i napewno będzie lepiej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez sebba75O to sie zapowiada lepiej wiesz ale to nie z polki zymka czy swissa to dla ludu
P.S. Jak chcesz mogę przetestowac na 13 letnim Punto mojej żony. Samochód dla ludu i kosmetyk dla ludu
Nie no oczywiscię żartuję, jeśli miałbym testować to na O II.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez sebba75Spoko BIG cosik ci wyslemy na probe pozniej poczytamy
Zamieszczone przez sebba75brak opakowanie narazie zastepcze brak piknej etykiety i opisu po Polsku
Komentarz
-
Komentarz